Uluslararası Ekslibris Yarışması – Kuzey Kıbrıs 2010

Doğu Akdeniz Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü olarak Grafica versus Grafica’2010 uluslararası sanat ve tasarım etkinliği çerçevesinde, kitaplar için mülkiyet işareti olarak kabul edilen ve üzerinde estetik değerler taşıyan özgün ekslibris çalışmalarını bir araya getirmek, değerlendirmek, sanatçılarını teşvik etmek, ekslibris sanatını tanıtmak ve sevdirmek amacıyla tüm ülkelerin sanatçı ve tasarımcılarına açık olan uluslararası bir ekslibris yarışması düzenlemiş bulunmaktayız.

Koşullar:

1. Katılımcılar, 2007-2010 yıllarında yaptıkları en fazla 5 çeşit çalışma ile katılabilirler. Her baskıdan mutlaka 3'er kopya göndereceklerdir.

2. Baskı tekniklerinde sınırlama yoktur. Geleneksel baskı teknikleri yanında fotografik çalışmalar ve bilgisayar tasarımları da kabul edilecektir. Fakat ekslibrisler mutlaka çogaltılmış olmalıdır. Fotokopi, çizim ve taslaklar kabul edilmeyecektir.

3. Çalışmalar ekslibris olarak, yani sahibini belirlemek amacı ile kitaplara yapıştırılacak küçük boyutlu yapıtlar olarak tasarlanmalıdır. Ekslibrislerde "Ekslibris", ("Exlibris", "Ex-libris", "Bookplate") ya da bu anlama gelen (...nın kütüphanesinden gibi) bir sözcük ile birlikte adına Ekslibris yapılan "yaşayan kişi" veya "kuruluş" ismine yer verilmelidir.

4. Katılımcılar, ekslibrislerini imzalamalı veya parafe etmelidir. Ekslibrislerin arkasına okunaklı olarak sanatçının adı, tekniğinin kodu, yapım yılı, boyut ve sahibinin adı yazılması zorunludur. Ekslibris sahibinin sadece baş harfleri kullanılmışsa, açık adı da belirtilmelidir. Latin alfabesi dışında bir alfabe kullanılmışsa, baskının arka yüzünde Latin alfabesi ile yazılmış şekli ve gereken yerlerin İngilizcesi de yer almalıdır.

5. Baskı alanı 130 X 130 mm.'den, baskı yapılan kagıt ise 210 X 150 mm.'den (A5) büyük olmamalıdır. Ekslibrisler paspartulanmamalı, bir kartona, renkli bir kağıda yapıştırılmamalıdır. Kullanıma hazır olmalıdır.

6. Son katılım tarihi: 15 Mart 2010 'dur. Postalama tarihi dikkate alınır. Ekslibrisler postada zarar görmeyecek şekilde gönderilmelidir.

7. Gönderilecek adres:

Yrd. Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu
Doğu Akdeniz Üniversitesi
Mağusa – Kuzey KIBRIS

Tel: 0392- 630 2134, Fax: 0392- 630 2317, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Ekslibris hakkında ayrıntılı bilgi: www.istanbulekslibris.org www.fisae.org

8. Ödüller:
Büyük ÖDÜL (Kuzey Kıbrıs Türkcell); 1000 EURO
Özel ÖDÜL (Kuzey Kıbrıs Türkcell); 500 EURO (Bu ödül Kıbrısın tarihi veya kültürel mirasını konu alan bir esere verilecektir)
Özel ÖDÜL (Johan Bosschem); 500 EURO
Mansiyon

9. Degerlendirmede, özgünlüge, teknik ve estetik yetkinlige, resim ve yazı ilişkisine dikkat edilecektir.

10. Jüri (soyadı sırasıyla):

Prof.Martin R. Baeyens, Ekslibris Sanatçısı,Grafik Tasarımcı - Belçika
Prof.Hasip Pektaş, Ekslibris Sanatçısı, Öğretim Üyesi - Türkiye
Yrd.Doç.Ümit İnatçı, Sanatçı, Öğretim Üyesi - DAÜ,Kuzey Kıbrıs
Yrd.Doç.Senih Çavuşoğlu, Grafik tasarımcı, Öğretim Üyesi - DAÜ,Kuzey Kıbrıs
Kuzey Kıbrıs Turkcell Temsilcisi – Ana Sponsor

11. Ödül ve sergileme alan ekslibrisler için bir CD, kataloga girecek ekslibrisler için bir katalog hazırlanacaktır. Katılımcılar kataloğu ücretsiz olarak elde edebilecektir.

12. Yarışma için gelen ekslibrisler iade edilmeyecektir. Doğu Akdeniz Üniversitesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, sergilenen ekslibrisleri, web sitesi, CD, katalog, dergi veya yayınlanacak catalog ve/veya kitaplarda kullanabilecektir. Ayrıca etkinliğin ana sponsoru Kuzey Kıbrıs Turkcell ödül alan ve/veya sergilenmeye değer görülen exlibrisleri, kontür kartı, takvim, ajanda, tebrik kartı v.b basılı-görsel çalışmalarda kullanabilecektir.

13. Ödül alan ve sergilenmeye deger bulunan ekslibrisler, Mayıs 2010'da Kuzey Kıbrıs'ta sergilenecektir.

14. Katılımcılar, yarışmaya katılmakla koşulları ve jüri kararlarını kabul etmiş sayılırlar.

15. Katılımcılar, aşağıdaki formu okunaklı ve eksiksiz olarak doldurup ekslibrislerle birlikte göndermelidir.

Sanatçının
Adı, Soyadı:
Adres:
Tel:
GSM:
E-posta :
Kısa Özgeçmiş:
© 2015 Department of Visual Arts and Visual Communiation Design, Eastern Mediterranean University. All Rights Reserved.
Webmaster: Shahryar Mirzaalikhani